Kesäkukkia

LOBELIA


Lobelia erinus

Lobelia on runsaskukkainen ja kestävä kesäkukka. Se viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla. Kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti läpi kasvukauden. Lobelia kestää hyvin myös sadetta, mutta jatkuva märkyys saattaa mädännyttää kasvuston. Lobelia on hyvä perhoskasvi.

LUMIHIUTALE

Sutera cordata

Lumihiutale menestyy aurinkoisella, mutta myös varjoisemmallakin paikalla. Kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti läpi kesän. Kukkineita kukkia ei tarvitse nyppiä. Lumihiutale on väsymätön kukkija, se jatkaa kukkimista ensimmäisiin pakkasiin asti.

MARKETTA

Argyrenthemum frutescens

Marketta menestyy aurinkoisessa ja puolivarjoisessa paikassa. Menestyy paahteessakin, jos kastelu on riittävää. Kastellaan ja lannoitetaan kasvukaudella säännöllisesti. Kukkineiden kukkien poisnyppiminen edistää uutta kukintaa. Kestää myöhäiseen syksyyn, sillä kestää hieman hallaa.

PELARGONI

Pelargonium  Zonale -hybridi

Pelargoni on kestävä kesäkukka. Se pitää valoisasta ja lämpimästä kasvupaikasta. Kestää jopa suoraa auringonpaistetta ja tuulta. Pelargonia kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti, mutta se kestää myös hetkellistä kuivuutta. Vanhojen kukintojen poistaminen edistää uutta kukintaa.

PETUNIA
SURFINIA
MILJOONAKELLO
Petunia -risteymät

Petunia kuuluu kaikkein suosituimpiin ryhmä- ja amppelikasveihin. Petuniat viihtyvät parhaiten aurinkoisessa, lämpimässä ja suojaisassa paikassa.  Petunia vaatii tasaista kastelua ja lannoittamista. Kuihtuneet kukat olisi hyvä nyppiä pois viikoittain. Petuniat ovat hyviä perhoskasveja.

RUUSUBEGONIA,
PAULIINABEGONIA
Begonia Elatior -hybridi

Ruusubegonia on kestävä ja helppohoitoinen sisä- ja kesäkukka. Begoniaa käytetään paljon esimerkiksi hautausmailla sen kestävyyden takia. Ruusubegonia viihtyy valoisassa ja lämpimässä paikassa, mutta ei kestä suoraa auringonpaahdetta.  Multa saisi olla kasvukauden ajan tasaisen kostea. Begoniaa olisi hyvä lannoittaa parin viikon välein.

SAMETTIKUKKA

Tagetes patula

Samettikukat ovat kestäviä kesäkukkia. Ne viihtyvät parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla, mutta kestävät hieman suoraa auringonpaahdettakin. Samettikukilla on oma ominainen tuoksunsa joka karkottaa tuholaisia. Kastellaan ja lannoitetaan tasaisesti kasvukauden ajan, sietää myös välillistä kuivuutta. Kukkineet kukat olisi hyvä poistaa.

 

VERENPISARA

Fuchsia hybrid

Verenpisara menestyy parhaiten puolivarjoisella paikalla. Sitä kastellaan ja lannoitetaan tasaisesti läpi kasvukauden. Ei siedä seisovaa vettä eikä pitkäaikaista kuivuutta. Verenpisara kestää hyvin sadetta, mutta voimakas tuuli saattaa vahingoittaa kasvia. Kukkineiden kukkien nyppiminen edistää uutta kukintaa.

ORVOKKI

Viola

Orvokit ovat kesän ensimmäisiä kukkia jotka voi istuttaa ulos, sillä se kestää pari astetta pakkasta. Orvokki menestyy puolivarjossa ja valoisassa paikassa. Se pitää tasaisesta kosteudesta, muttei kuitenkaan jatkuvasta märkyydestä. Kastelun yhteydessä olisi hyvä myös lannoittaa, että orvokki jaksaa kukkia läpi kesän. Kukkineiden kukkien poisnyppiminen auttaa uutta kukintaa. Orvokkia voi myös tarvittaessa leikata.